6 Haziran 2014 Cuma

Tecavüz Bebeğini Dünyaya Getirdi!

Bingöl'de 5 yıl boyunca 7 kişinin tecavüzüne uğrayan ve fazla kilo aldığı gerekçesiyle ailesi tarafından hastaneye götürüldüğünde hamile olduğu anlaşılan 17 yaşındaki Ç.Y, tecavüz bebeğini dünyaya getirdi. Hamile olduğu anlaşıldıktan sonra "Çocuğu içimden çıkarsınlar, çocukluğuma devam edeyim" diyen Ç.Y, Özgür adını verdiği bebeği bir daha geri almamak kabulüyle yetiştirme yurduna bıraktı. Ç.Y, şu an bir yetiştirme yurdunda, bebeği ise bir diğer yetiştirme yurdunda tutuluyor.

Milliyet'ten Damla Yur'un haberine göre, Bingöl'de 17 yaşındaki Ç.Y., 2 ay önce fazla kilo aldığı gerekçesiyle ablası tarafından hastaneye götürülmüş, hastanede yapılan muayenede 7,5 aylık hamile olduğu ortaya çıkmıştı. Ç.Y, 12 yaşından beri K.T'nin kendisine tecavüz ettiğini ve bunu bilen 6 kişinin de kendisiyle zorla birlikte olduğunu anlatmıştı. Ç.'yle rızasıyla birlikte olduğunu iddia eden K.T tutuklanmış, tecavüz iddiasını kabul etmeyen 6 kişi ise serbest bırakılmıştı. eğitimine ara veren ve başka bir şehirde yetiştirme yurduna yerleştirilen Ç.Y'nin ise kürtaj için geç kalması nedeniyle çocuğu doğurmayı bekliyordu.

Ç.Y'nin avukatı Nuran Aydın'dan edinilen bilgiye göre,  "Çocuğu çıkarsınlar da çocukluğuma döneyim" diyen Ç.Y'nin bebeği 10 gün önce doğdu. Ç.Y, bebeğe 'Özgür' ismini koyarak bir daha geri almamak kabulüyle yetiştirme yurduna bıraktı. 12 haftalık yasal süreyi doldurduğu için kürtaj olamayıp çocuk yaşta çocuk doğuran Ç., psikolojik tedavi desteğiyle yaşama geri kazandırılmaya çalışıyor. Avukat Aydın, Ç.Y'nin psikolojisinde tamir edilmesi zor bir yaranın olduğunu belirterek, "Hem onun psikolojisi hem de yasal yoldaki mücadelemize devam ediyoruz. Keşke bu şekilde olmasaydı ancak yapacak bir şey yok. Umarız Ç. bir an önce iyi olur ve önümüzdeki yıl eğitim hayatına kaldığı yerden devam edebilir" diye konuştu.

"Ç.'yi korumak için köyden uzaklaştırdık"

Avukat Aydın, ailesinin de Ç.Y'ye destek olduğunu belirterek, "Yetiştirme yurduna yerleştirmelerinin sebebi serbest kalan 6 şüphelinin ve ailesinin köyde Ç.'ye zarar verebileceği endişesi. Ablası ve eniştesi de yanına almadılar çünkü burada da onu rahatsız edebilirlerdi. Ç. için en güvenlisi yurtta kalmaktı. Aile de kızlarından ayrı oldukları için çok üzgün. Ancak bu anlamda yapabilecek bir şey yok. Fakat aile de ben de sık sık kendisini ziyaret ediyor, ona destek olmaya çalışıyoruz."
Ç. ile devlet yurdunda görüşen bir akrabası da Ç.'nin durumunu şöyle anlattı: "Ç. her şeyin bitip kısa süre sonra köyüne geri döneceğini sanıyor. Çocuk doğmadan 'Çocuğu içimden çıkarsınlar da çocukluğuma devam edeyim' diyordu, şimdi de köyüne dönmeyi bekliyor. İçimiz parçalanıyor ancak kendine gelmesi zor. Çünkü Ç. hala çocuk ve yaşadıklarını hala kavrayamıyor."

KUTU: 6 kişi adli kontrolle serbest

Ç.'nin verdiği ifadelere göre, Ç.'ye 12 yaşından 17 yaşına kadar sistematik olarak tecavüz eden K.T. tutuklu iken, "K. ile birlikte olmuşsun, benimle de birlikte olacaksın, yoksa ailene söylerim. Sana para veririm, istediğin her şeyi alırım" diyerek Ç.'ye cinsel istismarda bulunan K.T.'nin ağabeyi B.T. ve K.T'nin 5 arkadaşı tecavüz iddiasını reddederek adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.

Milliyet

0 yorum:

Yorum Gönder